Hae tästä blogista

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Tulirudi Ulaya!


22.7.2011

Viimeiset päivät Tansaniassa vierähtivät nopeasti, vähän liian nopeasti. Muutama päivä Darissa ehkä kyllä auttoi laskeutumaan pehmeämmin tähän Euroopan kiireeseen. Yhtä kaikki, Tansania jäi rakkaana sydämeen, me palaamme vielä. Jälkiviisaana oltas ehkä voitu olla ottamatta kahdelta yöllä lähtevää lentoa kun mukana on kuitenkin kolme lasta, yksitoista nyssäkkää ja yksi lentopelkoinen.

Tulirudi Ulaya! Eli olemme palanneet Eurooppaan, tarkemmin ottaen Englantiin, Lontooseen. Oyster cardit on ostettu ja busseilla ajeltu. Käveltyäkin tuli useita kilometrejä British Museumissa ja Hamleysillä, viisikerroksisessa lelutavaratalossa. Viimeksi mainittuhan oli oikea lasten paratiisi leluesittelyineen ja nukketeattereineen, mutta näin Afrikasta palanneena oli siinä jotakin aikuisen silmään erityisen ärsyttävääkin. Lapsia näki ympäri tavarataloa itkemässä kun he eivät saakaan kaikkea, esimerkiksi soivaa star wars –nallea, joka on linkitetty Internetin kautta muihin samanlaisiin nalleihin. Ja kyllä, tätä samaa tekivät myös meidän lapset. Voiko kaikki Tansaniassa koettu unohtua sekunneissa? Turhauttavaa.

Istuimme Pihkan kanssa äsken täydessä double deckerissa. Vain muutama ihminen hymyili, kaikilla tuntui olevan kiire jonnekin. Pihka lauloi keskellä bussia leijonakuninkaan lauluja ja alkoi herättää ympärillään hymyjä. Tuli ikävä Iringan daladaloja jossa koko bussi saattoi yhtyä lauluun jos joku sen aloitti. Lauletaan enemmän!

Viimeisiä päiviä seikkailustamme viedään. Yritämme nyt parhaamme mukaan tutustua Lontooseen viiden päivän ajan mukana lapsuuden lomilta tuttu jalkojen pakotus.

tansanialainen Euroopan humussa. (I)

1 kommentti:

  1. Kiitos vielä kerran ihanasta blogista. On ollut ilo seurata reissunne vaiheita, harmi että reissu tuli jo päätökseen - olisi ollut kiva lukea lisää :) Kaikkea hyvää perheelle jatkossa!

    VastaaPoista