Hae tästä blogista

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Shoppailua Talent Show-rahoilla

10.6.2011 pidetyn Iringa International Schoolin ja Mapinduzin koulun yhteisen Talent Show:n tuotoilla saatiin kaikkea mukavaa aikaan. Itse tapahtumassa rahaa kerättiin taidehuutokaupalla, kahviolla ja vapaaehtoisella sisäänpääsymaksulla yhteensä 321 000 TZS, mutta tämän lisäksi suuri kiitos kuuluu mahtaville ystävillemme ja sukulaisillemme Suomessa, jotka osallistuivat varainkeruuseen upealla yhteissummalla 288 €, eli 610 000 TZS!! Tämä summa annettiin lähes kokonaisuudessaan Mapinduzin koulun käyttöön.
Kaiken kaikkiaan varoja saatiin siis hankittua 931 000 TZS, joka on n. 430 euroa. IIS:n rehtori Kristeen Chachagua päätyi hankkimaan koululle sarjan tansanialaisia rumpuja. Iringassa kyseisiä ei myydä, joten hän oli tilannut rumpusarjan Dar es Salaamista. Tämän tiedon sain häneltä sähköpostitse koulun kesäloman jo alettua, joten tarkalleen en tiedä, millaiset rummut hän on tilannut.
Mapinduzin koulun opettajat olivat yhdessä päättäneet, että kerätyillä rahoilla tahdotaan tukea etupäässä koululiikuntaa. Niinpä teimmekin ostoskierroksen rehtori Adia Mbwanjin sekä kahden opettajan kanssa ja ostimme koulun jalkapallojoukkueelle peliasut, 15 paria paitoja ja shortseja Manchester United-logolla varustettuina sekä tyttöjen verkkopallojoukkueelle 14:t peliasut koostuen paidasta ja hameesta. Ostimme tyttöjen asuja varten kangasta, jotka veimme ompelijalle ommeltavaksi. Erityisen iloisia Mapinduzilla oltiin urheiluasuista, sillä nyt nuoret Tansanian lupaukset pääsevät osallistumaan koulujenvälisiin kilpailuihin, joka ei aikaisemmin ollut asujen puutteen takia mahdollista. Asujen lisäksi ostimme jalkapallon, koripallon ja lentopallon sekä pumpun ja tuomarin pillin. Urheiluasujen ja –välineiden lisäksi ostimme 800 vihkoa, yksi joka oppilaalle sekä 500 kuulakärkikynää sekä oppilaiden että opettajien käyttöön. Vihot jaoimme luokissa yksitellen joka oppilaalle, jotka olivat asiasta erittäin mielissään. Kaikilla ei nimittäin ole varaa ostaa vihkoja itselleen, eikä koulukaan niitä tarjoa.

Jokaiselle lahjoittajalle kuuluu siis iso asante sana!!

Teemu2 kommenttia: