Hae tästä blogista

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Hongera mama!

Aamu alkoi niin kuin äitienpäiväaamujen kuuluukin alkaa –Laululla, lahjoilla, korteilla, kukilla, piirustuksilla ja naurulla! Ihanaa olla äiti!

Naurua on riittänyt muutenkin enemmän parina viime päivänä, sillä anoppini oli pistänyt Suomessa tuulemaan kerätäkseen sukulaisilta rahat Hildan ompelukonetta varten. Hilda, taloudenhoitajamme ja ystävämme, on siis kahden lapsen yksinhuoltajaäiti ja elättää palkallaan myös muuta perhettään. Hilda kertoi joskus alkuaikoina, että ompelukone on ollut hänen pitkäaikainen unelmansa, mutta hänellä ei ole koskaan ollut varaa hankkia sellaista. Vaatteita perheelleen hän on tehnyt ystävänsä koneella ja käsin. Ennen meillä työskentelyä Hilda on muun muassa tehnyt sipsejä kauppoihin myytäväksi. Nyt hänellä on mahdollisuus ammattiin, josta hän on aina haaveillut! Ystävä on luvannut kouluttaa hänet ammatin saloihin tarkemmin…

Miten paljon iloa ja naurua oli eilen ilmassa kun kone käytiin ostamassa! Ja miten hieno se onkaan! Sukulaispoppoo oli kerännyt sen verran paljon rahaa, että ostettiinkin paras! Ja langat ja sakset ja pelit ja vehkeet! Hilda sanoikin, että tänään hän ei voi tehdä töitä kun hän on niin iloinen! Ja huojennus on meilläkin suuri, kun lähtömme jälkeen Hildan ihana perhe ei jää täysin tyhjän päälle.

Tänään, vapaapäivänään, Hilda tuli tätinsä kanssa meille opettamaan samosojen valmistusta kiitokseksi. Ja toivat kiitokset myös suvun muilta naisilta. Kuten jo kerran sanottua, tulemme rikkaina takaisin!

Äitien suuri ilo! Miten hieno tapa juhlia äitienpäivää! Onnea kaikki maailman äidit!

iloiloilo 1 (I)

iloiloilo 2 (I)

Iloiloilo 3 (I)

Iloiloilo 4 (T)

Iloiloilo 5 (I)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa lukea teidän elämästä siellä!

  terveisin
  Liisa K

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, miten ootte laittaneet tuulemaan! Hilda saa olla onnellinen,kun sai tutustua teihin. Ja taatusti sanoo teille: "Mungu awabariki sana!" Terveisiä Darista!

  VastaaPoista
 3. Liikuttava postaus kaikkine iloineen! Semppu

  VastaaPoista
 4. Joto salamu kwa wote wa wewe mpenzi wangu.
  Salamu pia Hilda.
  Kuwa salama na ya hatari.
  Hugs. Ulvi&Olvi

  VastaaPoista