Hae tästä blogista

perjantai 27. toukokuuta 2011

Ei mitään

Minulla ei ole tällä hetkellä juuri mitään kerrottavaa yhdellekään blogin lukijalle. Minulla ei ole kiinnostavaa sanottavaa päivästä toiseen jatkuvastamme elämästä Tansaniassa. Kamala paine, kun blogiin ei myöskään ilmesty tekstiä!

Erityisen vähän kannattaa mainita kiireestä joka on tunkenut perheeseemme salakavalasti. Päivät täyttyvät leffan kuvauksista, hyväntekeväisyysprojekteista, eskaritunneista, lenkeistä, koulusta ja koulutehtävistä, listojen väsäämisistä ja tulevaisuuden suunnittelusta. Turha on kai mainita että tiikerin on mahdotonta päästä raidoistaan hitaassa Afrikassakaan. Sitä paitsi hitaasti kävelevät ihmiset ärsyttävät edelleen.

Vähän tarkemmin voisin olla paneutumatta projektiin joka on nyt pyörähtänyt käyntiin yhteistyössä Iringan kansainvälisen koulun sekä paikallisen Mapinduzin koulun kanssa. 10.6.2011 järjestetään kansainvälisellä koululla oppilaiden kykyjenesittelyilta, Talent show, joka on samalla kouluja yhdistävä tapa lopettaa kouluvuosi. Ohjelmassa on mm. teatteria, tanssia, musiikkia…Niin perinteistä afrikkalaista kuin modernimpaakin. Tapahtumalla on tarkoitus kerätä rahaa Mapinduzin koulun opiskelutarvikkeisiin sekä kansainvälisen koulun soitinhankintoihin, että oppilailla olisi mahdollisuus jatkossakin kehittyä taideaineissa.

En myöskään aio kirjoittaa siitä, että Myrsky on oppinut lukemaan, enkä siitä että naapurintyttö on edelleen ihana. En oikein myöskään osaa kuvailla tunnin koulumatkaani, joka kulkee Kihesan kylän halki ja jossa kohtaan joka päivä enemmän elämää kuin missään muualla aikaisemmin. Myöskin ruoka-aihe on niin loppuunkulunut, etten keksi siihen enää mitään lisättävää. Paitsi että nautin torilla ruoan ostamisesta suunnattomasti: värit, äänet, tuoksut, haiseva kala ja okran karkeus sormissa. Ja swahiliksi tapahtuva tinkiminen! Tätä tulee ikävä.

Mutta voin kertoa siitä, että olin jo aika pitkällä eräässä blogikirjoituksessa jossa käsittelin swahilin opiskelua. Tässä kirjoituksessa hehkutin lapsenomaista iloa, kun kieli on alkanut aueta uudella tasolla. Swahili on uskomattoman kaunis kieli ja samoja sanoja löytyy myös suomen kielestä, eri tarkoituksella tosin. Esimerkkejä: salama (swah.): rauha (suom.), kala: kaulus, kisu: veitsi, muru: karvas musta lääke, kura: ääni, kansa: syöpä, koti: takki. Ja niin edelleen. Mutta koska kielen oppiminenkin on jäänyt arjen jalkoihin, en aio tästäkään sanoa mitään.

Antakaa anteeksi, minulla ei ole mitään kerrottavaa.


Tästäkään retkestä Isimilaan ei minkäänlaista kirjallista materiaalia. (T)
Ei minkäänlaista. (T)

Älkää sanoko mitään. (T)

Niin hyvää ettei (I)
Hildan tekemä mekko. Sanat eivät riitä. (I)
2 kommenttia:

  1. Todellakin jos ei kirjoittaminen tuon enempää onnistu, kannattaa jatkaa! Kyllä huomaa että on kirjailijoita suvussa... Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Ystävät kalliit, muistakaahan hellittää vielä vähän ennen kotimatkaanne ja nauttikaa eteenne avautuvista uusista päivistä. Ennen kuin huomaattekaan, se kaikki on ohi. Haleja! U&O

    VastaaPoista