Hae tästä blogista

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Vain käymässä

Naapurit katosivat. Sanomatta meille sanaakaan. Mwanaisha oli lähetetty kesäksi Morogoroon sukulaisten luokse ja muu perhe muutti jonnekin muualle. Elämä tuntuu kaikonneen ympäriltämme.
Pihkan Mwanaishalle säästämä hellokitty-linna jäi antamatta.

Ajatus iski suurella voimalla: Olemme täällä vain käymässä. Olemme täällä vain piipahtamassa ihmisten elämissä ja sitten palaamme Suomeen. Tällä hetkellä olen varma että palautuminen kotiin tulee olemaan vielä suurempi kulttuurishokki kuin tänne muuttaminen. Meille tulee ikävä, suunnaton kaipuu tätä elämää kohtaan täällä. Ihan kuin täällä elettäisiin pikkuriikkisen enemmän. Ihan kuin minäkin olisin alkanut kävelemään hitaammin.

Mutta Mwanaisha. Minun henkilökohtainen swahilinopettajani. Lasten paras leikkikaveri. Hauskin nauru jonka olen koskaan kuullut. Raastavin itku jonka olen koskaan kokenut. Minne katosit?
Millainen tulee sinun elämäsi olemaan? Saatko käydä koulua? Tuletko olemaan terve? Enää ajatukset tavoittavat: Meillä on ikävä sinua.


4 kommenttia:

 1. Apua, tämä on tätä viiltävää Tansanian arkea. Ehkä tapahtuu vielä ihme ja tapaatte. Mungu anajua.

  VastaaPoista
 2. Terveisiä Hollannista, tuntemattomalta naiselta, joka on päässyt bloginne kautta tutustumaan uskomattomaan seikkailuun!

  Täytyy suoraan sanoa, että tämän blogin seuraaminen on muuttanut omaakin elämää! Jatkakaa!

  VastaaPoista
 3. Itkettää kun tuli niin ikävä sinne! Sniff! Käymässä vaan, ei olemassa!

  VastaaPoista